OPA! på Spotify OPA! på iTunes
 1. Wow!

  februari 27, 2012 by OPA!

  Nu har vi landat efter en galet kul vecka. Där står OPA! på scenen bland populära schlagerartister! Helt fantastiskt. Vi är otroligt nöjda och kollar på vårt framförande med stolthet över hur vi har kunnat göra något så annorlunda och utan att behöva kompromissa. Det blev helt enkelt precis som vi ville ha det i tv-rutan!

   

  Vi upprör känslor också! Härligt! Enligt en intervju var det bästa som kunde hända oss att vi skulle gå vidare. Det hade vi verkligen hoppats på! Men att få så starka reaktioner trodde vi nog inte var möjligt. Det var alltså ingen taktik, det var ren nybörjartur!

   

  Och det kommer mera.. Ett helt album.

   

  "Tänk om jag kan slippa halloumi"

  "Tänk om jag kan slippa halloumi" (GP) :)

   

  Nu jobbar vi vidare med ett liveprogram och lägger sista handen på plattan.

   

  Vi tackar än en gång alla som följer oss och tycker till! Många kramar till er som har hejat och röstat på oss!!

   

  Hej så länge!

  Eller som Helena Bergström vill få det till: ”Tjoflöjt”…

   


 2. På lördag smäller det!!!

  februari 21, 2012 by OPA!

  Jättekul att folk börjar få upp ögonen för OPA! och ett nytt svenskt folkpop-sound! Vi lägger i dagarna sista handen på skivan så den är klar och rykande färsk direkt efter festivalen! Det är ett arbete som påbörjades under sensommaren 2011 och som resulterade i denna mellanlandning i Sveriges största musikproduktion.

   

  Veckan är rätt galen märker vi redan, och den har knappt börjat.. Intervjuer, fotografering och filmning tar upp alla pauser i förberedelserna. En reporter såg det på oss: ”Åh, ni har inte hunnit bli trötta på journalister ännu..!”. Precis. Det stämmer, inte ännu. :)

   

  Och imorgon drar vi till arenan och hänger lite. Det ska repas, och tittas in i kameror, och le. Men det gör vi ju ändå för så här kul har vi inte haft på länge.. Ok då.., så här kul har vi nog aldrig haft..!

  Lite bilder från veckan:

   

   

  Nu kör vi järnet! Hoppas ni är med oss!

  Michael, Martin, Andreas, Thor, Danne och Jonatan // OPA!


 3. Melodifestivalen drar igång!

  februari 4, 2012 by OPA!

   

  Härligt för mello-blåbären OPA! att inte spela i första delfinalen, nu hinner vi acklimatisera oss något i detta märkliga spektakel. Tur att det finns en hel crew omkring oss som kan hålla koll på allt runt omkring, vi går mest runt och känner oss som några sköna snubbar utan att riktigt behöva fundera på varför.

   

  Rennie Mirro jobbar med OPA! och "Allting blir bra igen"

  Rennie Mirro jobbar med OPA! och "Allting blir bra igen"

  Rennie Mirro ger oss fin-fina tips om hur man beter sig när hundratusentals personer sitter och diggar med. Och vi har nu kommit fram till en koreografi som är sådär lagom bestämd, vi ska nämligen stuffa runt på ett alldeles naturligt sätt och tillföra en ren och oförstörd OPA!-energi. Naturligt, ärligt och med oss själva som högsta insats.

  En reporter frågade om det inte känns härligt att gå upp på Malmö Arena, det är ju hemmaplan! Och vi funderar; vill Malmöpubliken verkligen ha ett bidrag med internationell touch, och en önskedröm om att allt elände där ute ska bli bra igen?

   

  Vi sjunger om att allting ska bli bra igen. Det är faktiskt helt ärligt.

   

  Det bästa efter en hård arbetsdag. God mat och dryck!

  Det bästa efter en hård arbetsdag. God mat och dryck!

  //OPA!


 4. ”Himmelskt”

  januari 20, 2012 by OPA!

  OPA!:s första singel som släpptes i januari 2012.


 5. Arbetet med albumet

  januari 18, 2012 by Andreas

  Arbete med albumet fortsätter:

  Slagverk, gitarr och dragspel, börjar hitta sin plats på låtarna och vi märker att detta blir mer och mer spännande! De börjar få personligheter, de börjar att leva. En ny rytm här och ett annat instrument där, inget låter sig likt, men det låter verkligen unikt. Vem kunde tro att triangel skulle smyga sig in på en vers och skapa ett subtilt skimmer..? Eller att kalebassen skulle fungera som ett utmärkt beat..?

  Vad blir det då? Det blir tralligt och glatt, vispopigt med väldigt mycket dans i det hela. Vi går runt och nynnar låtarna hela dagarna, de fastnar..

  Idag har jag lagt gitarr och jag vet inte om min gitarr är glad men jag har spelat så hårt man nånsin kan på en gitarr. Det behövs i till exempel ”Elin” som är en låt med attityd..

  Igår har vi fotat mer inför skivkonvolutet och för att få rätt känsla jammade vi loss. Micke får en långsam mun till klassikern ”Misirlou”:

  Aaaahh.. Miiiiisiroooooou..

  "Aaaahh... Misirloooooou.."

  Förra veckan avslöjade vi lite hur det kan se ut på bilderna på skivkonvolutet för de som såg oss på triangeln. Vi var ganska spektakulära där i våra skjortor och instrument mitt ute på torget en vinterdag.

  Bilderna väntar på framkallning och vi väntar med spänning på hur röda näsorna ser ut efter ett par timmar utomhus. :)

  Håll ut i den gråa vintern, snart är det vår! (och OPA! släpper sin skiva..)

  Vi pustar ut.. Thor ser jättemätt ut. Men det är han inte.

  Vi pustar ut efter fotograferingen... Thor ser jättemätt ut. Men det är han inte.

   

   


 6. Dags att öva på ”Allting blir bra igen”!

  januari 17, 2012 by Andreas

  Mitt i allt intensivt arbete med skivinspelning har vi nästan glömt bort att det snart är dags för Melodifestivalen.. Så nu har vi hunnit öva på vårt nummer också, det kommer bli riktigt kul att gå upp på scenen om en dryg månad! Vi har snart lyckats tygla alla spretande armar och ben, och kan konstatera att det blir mycket intressant med alla våra olika personligheter.

  Michael visar på allvaret i det hela.

  Michael menar allvar.

  Vi har ju också fått reda på startpositionerna i deltävlingen i Malmö 25 februari:

  1. The Girl – Charlotte Perrelli
  2. Allting blir bra igen – OPA!
  3. Land of Broken Dreams – Dynazty
  4. Don’t Let Me Down – Lotta Engberg och Christer Sjögren
  5. Goosebumps – Hanna Lindblad
  6. Kyss mig – Axel Algmark
  7. Why Start A Fire – Lisa Miskovsky
  8. Amazing – Danny Saucedo

  Härligt med lite klass på motståndet! I bet they´re shaking när de tänker på OPA!! He he..

  Närå, vi kommer att gå upp på scenen med hopp, optimism och en massa kärlek till musiken! Ni kommer att sjunga med så taket lyfter och.. bara känna hur allt blev bra igen..! Hoppas vi… ;)

  Må fint!

  OPA!


 7. En vecka i studion

  januari 10, 2012 by Andreas

  Första veckan i studion har gått. Det är otroligt kul att jobba tillsammans så intensivt i OPA! Vi har jobbat på, basen är klar och slagverket lägger nu de sista låtarna. Samtidigt har vi hunnit experimentera med låtarnas stuk och hittat bra sväng. Ibland kan vi inte sitta still och det blir spontandans i studion. Då har vi hittat rätt :D . I vissa fall har vi behövt spela in låtarna i två olika tempo, och låtit det mogna för att kunna avgöra vilket som passar bäst. Oftast har det blivit det snabbaste tempot! ..Men då snackar vi 1 BPM snabbare :) .

  En vecka i studion

  En vecka i studion. Asken med choklad och sprit är nästan slut..

  Under veckan har vi också jobbat med singeln ”Himmelskt” som nu väntar på att flyga ut i världen och ge en försmak av OPA!. ”Himmelskt” handlar om hur man oväntat blir bjuden på en bit blåbärspaj av servitrisen på ett kafé. Smakupplevelsen blir fantastisk, men hur fantastisk..?! Det är svårt att testa på riktigt! Man måste nämligen bli bjuden på pajen oväntat. Försök med det! ;) ..eller lyssna på singeln och tralla med..

  Singelomslaget. Mustaschen kom tyvärr inte med..

  Singelomslaget. Mustaschen kom tyvärr inte med..

  Vi hörs snart igen..!!

   


 8. Inför singelsläpp

  januari 6, 2012 by OPA!

  Vi jobbar med omslaget för singeln ”Himmelskt” . Bilden ska fungera i mycket småttigt format, så vi tränger ihop allt.


 9. Fokus på svänget

  januari 4, 2012 by OPA!

  Dag 4 i studion. Tomteorgien är över, nu fortsätter vi spela in och har särskilt fint flyt med balladerna.


 10. OPA! begrundar grunderna

  januari 3, 2012 by OPA!

  OPA! sätter grunder i studion idag. Vi höjer tempot med ett snäpp i några låtar, och funderar på om det blir bättre..? Ja, det blev det! Eller..? Vi får sova på saken. Vi hälsar också på vårt hustomteband som verkar ha haft en hård jul..

  Fikapaus i studion

  94 bpm eller 95 bpm..? Det är frågan..

  Tomtebandet pustar ut efter en hård jul

  Tomtebandet pustar ut efter en hård jul